12:00

IF Limhamn Bunkeflo

Referat: AIF Barrikaden - IF Limhamn Bunkeflo

Startelva: Johan – Paul, Marius, Ghafour Ebrahimi (J-lagsspelare som gjorde sin första seniormatch i föreningen), Mikael Krekula – Frmas, Mohammed Ali, Siseko, , Meron – Martin – Oskar W

Avbytare var Ziya som kom in som vänsterback efter 23 min men 10 min senare gick över på höger sida och spelade högerback matchen ut, Amine som kom in som innermittfältare efter en halvtimme och spelade där resten av halvleken för att i andra halvleken spela först offensiv mittfältare och sedan central anfallare i en 4-3-3-uppställning och Henke som kom in som anfallare från starten på andra halvlek (när vi gick över till 4-3-3) för att sen efter drygt halva halvleken gå ner som mittback.

Själv missade jag de första 5 minuterna då vi lär ha haft ett par klara målchanser och spelat riktigt bra. Kom istället något senare för att se det ena målet efter det andra trilla in bakom en vilt kämpande Johan som hade en otroligt otacksam uppgift mot ett LB07 som var fantastiskt bra (kunde verkligen Nike varit lika bra oavsett alla hyllningar de fått av dem som var med vid 0-6-förlusten mot dem?). De var med några få undantag väldigt unga men hade ett suveränt bolltempo med exakta passningar en väldig löpvillighet, bra teknik och verkade samtliga som om de skulle ha hittat varann i sömnen. De 4 mål de gjort efter 35 min kunde lätt varit det dubbla men Johans fina målvaktsspel i kombination med att LB:s avslut inte riktigt stod i paritet med alla deras övriga kvalitéer och en viss otur med marginalerna höll målskörden nere. Dock såg det i det läget ut som att de skulle vinna med typ 13-1 – ettan eftersom Oskar W mitt i allt denna lek med oss i den 22:a min stack emellan med att vaket sno bollen från målvakten och rulla in en 1-2-reducering i målet (men där LB gjorde 3-1 i anfallet efter).

Därefter mattades våra motståndare något men surrade ändå fortsatt en hel del runt och inne i vårt straffområde medan vi bortsett från Oskars mål skapade lika lite som tidigare.

Sen kom alltså Henke in som anfallare i andra halvlek och sällan eller aldrig har man väl sett en enda spelare göra en sådan skillnad i matchbilden. Han verkade oerhört inspirerad, var precis hur bra som helst och fick genom sin oerhörda energi med sig hela laget och detta vårt fullständigt förändrade lag skapade nu målchanser på löpande band. Jag räknade till inte mindre än 7 riktigt bra chanser på 11 minuter!!!. Av dessa var 4 riktigt heta sådana och på två av dem gjorde vi också mål. Vårt 2-4-mål gjordes av Marius assisterad av Oskar efter ett fint anfall och 3-4 kom genom Oskar som otroligt vackert framspelad av Henke avancerade själv längs vänsterkanten innan han avslutade från nära håll men ur dålig vinkel. Därmed har Oskar gjort 7 mål i B-laget och leder därmed seriens skytteliga överlägset (tvåorna har gjort 4) i ett lag somli ligger tredje sist och totalt bara gjort 11 mål, samtidigt som Ahmed med sina 7 mål också leder vår A-lagsseries skytteliga.

Efter att Martin i den 62:a min var ytterst nära att också kvittera var dock det roliga slut och LB tog över igen och avgjorde definitivt matchen med två snabba mål i 63:e resp.66:e min – det senare på straff. Efter att vi därefter flyttat ner Henke i backlinjen funkade försvarsspelet betydligt bättre än tidigare men vi kunde ändå inte hindra våra motståndare från att göra ytterligare två mål i den 72:a och 85:e min. Nu var LB åter överlägsna men inte lika överlägsna som i början och kunde inte riktigt som då få vårt uteförsvar – tja hela laget - att alla se ut som statister.

Sammanfattningsvis en mycket händelserik match där vi hade en riktigt bra period i början av andra men att LB07 i början var helt överlägsna och nog var det bästa lag jag någonsin sett i en B-lagsserie även om mitt minne inte längre är vad det borde vara. Det något udda resultatet speglade ändå faktiskt ganska väl vad som hände i matchen. Möjligen borde deras segermarginal varit något större och hade så varit om inte Johan gjort så många fina räddningar.

Statistik saknas men otroligt många avslut var det.